جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳
صفحه اصلی
دورههای پیشین
هفتمین دوره
ششمین دوره
پنجمین دوره
چهارمین دوره
اخبار
گزارش تصویری
گفتوگو با عکاسان
نقد و بررسی
پخش اینترنتی
نظرسنجی
ورود
تماس با ما
صفحه اصلی
دورههای پیشین
هفتمین دوره
ششمین دوره
پنجمین دوره
چهارمین دوره
اخبار
گزارش تصویری
گفتوگو با عکاسان
نقد و بررسی
پخش اینترنتی
نظرسنجی
ورود
تماس با ما
بازگشت
گزارش روز نخست نشست های هشتمین دوره 10 روز با عکاسان
نخستین روز از نشستهای هشتمین دوره 10 روز با عکاسان ایران، عصر روز یکشنبه دهم آذرماه سال جاری و با حضور هنرمندان، استادان، منتقدان و پژوهشگران هنر در گالری تابستان خانه هنرمندان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که دکتر مهدی مقیم نژاد عضو شورای هنری این رویداد اجرای آن را برعهده داشت، حمید حکاکی و پریا احمدی توضیحاتی را در مورد آثار خود ارائه کردند.
در ابتدا حمید حکاکی در مورد آثار خود گفت: عکاسی پروژه من با چرایی و دغدغه هایی که دو ماه در ذهنم بود آغاز شد و باید از اینجا شروع کنیم که چرا عکاسی و همین طور عکاسی دیجیتال را انتخاب کردم و بسیاری مسائل دیگر که باعث شکل گیری این مجموعه شد. در همین ارتباط شروع به مطالعه کردم و مطالعه در این زمینه را از سال 94 به مدت سه سال آغاز کردم و در این مدت سفری برای به نتیجه رساندن این مجموعه داشتم.
وی افزود: در این سفر تنها دوربین عکاسی ام را همراه خود داشتم و عکاسی خیابانی انجام میدادم و سعی کردم به فرمی برسم که متعلق به حمید حکاکی باشم در این مسیر کسب تجربه کردم و به جایی رسیدم که این موضوع با حوزه دیگر علاقه مندی هایم تلاقی پیدا کرد و برای اینکه عکسها فرم بهتری پیدا کنند، آنها را ویرایش کردم و در بعضی مواقع عناصر را جابجا و یا حذف کردم. روش کارم این بود که از شات هایی که میگرفتم، افرادی را که متفاوت بودند و یا میتوانستند بستر یک روایت باشند، انتخاب میکردم و با آنها ترکیبهای متفاوتی را ایجاد میکردم و سعی کردم مرزهایی را در این روایت ها رعایت کنم.
سپس پریا احمدی نیز در مورد آثار خود گفت: دوست داشتم که در مکان هایی که مردم اوقات فراغتشان را در آنجا میگذارنند عکاسی کنم و یکی از مکان هایی که از نظر خودم بسیار برای عکاسی مناسب بود، مجتمع ایران مال بود. بار نخستی که به مجتمع ایران مال برای عکاسی مراجعه کردم، تنها نظاره گر اطراف خودم بودم و نتوانستم عکاسی کنم و این اتفاق برای چندین مرتبه رخ داد و این موضوع را درک نمیکردم اما سعی کردم فضای آن مکان را با تصاویری که میتوانست هرجایی گرفته شود، نشان دهم طوری که مخاطب بتواند به یک تصوری از آن مکان برسد.
در بخش دوم این نشست دو هنرمند عکاس دیگر به نام های گلرو علی آبادی زاده و سودابه شایگان در مورد آثار خود ارائه دادند.
در ابتدا سودابه شایگان در مورد آثار خود گفت: برای کار خودم تصمیم گرفتم که تکرار شونده بودن اسطوره ای را موضوع کارم قرار دهم. الگوهایی هستند که به تخیلات بشر شکل میدهند که در تمام مکان ها یکسان هستند. ممکن است تمام اتفاقاتی که در زندگی بشر افتاده است بر روی او تأثیر بگذارد. کارم را تنها محدود به فضای داخلی خانه کردم و با چیدمان فضای خانه سعی کردم این عکسها را بگیرم.
در ادامه گلرو علی آبادی زاده گفت: شکل پیشین این پروژه از یک کتابی الهام گرفته شده که این کتاب زندگی همه افراد جامعه از طریق یکسری دوربین چک می شدند و این دوربین ها به تمام مسائل عاطفی، فردی و اجتماعی افراد نظارت داشتند. این دوربین ها یکسری نقاط کوری داشتند که تصاویری را می توانستند ثبت کنند و آن افراد آن نقاط را شناخته بودند و آن افراد می توانستند در آن نقاط خودشان باشند. این دوربین ها من را به فکر واداشت که به چه صورت میتواند این کار را انجام دهد. نخستین کاری که انجام دادم این بود که دوربین های مدار بسته را چک کردم. سپس پروژه پرورش پیدا کرد و به سمت دوربین عکاسی رفتم و محدودیتها و قابلیت های بیانی عکاسی بررسی شد.
پس از صحبت های سودابه شایگان و گلرو علی آبادی زاده، دو لوح یادبود به این دو هنرمند اهدا شد و بخش دوم نشست نیز به پایان رسید.
بخش سوم و پایانی روز نخست نشست های هشتمین دوره روز به عکاسان، به نشست نقد و بررسی نمایشگاه با حضور دکتر هادی آذری اختصاص داشت.
هادی آذری در ابتدا گفت: بسیاری از عکاسانی که عکس هایشان در دیوار و خیابان های شهر وجود دارند، عکاسان حرفهای محسوب نمی شوند اما در اینجا پرسشی مطرح میشود که آیا عکاس آماتور عکاس بد و کم توانی است؟ در جواب این پرسش باید بگویم که خیر این طور نیست. همچنین بسیاری از عکاسانی که عکس هایشان در کوچه و خیابان هستند، تحصیلات آکادمیک در زمینه عکاسی ندارند.
آذری ادامه داد: بسیاری از هنرمندان مفهومی در آثارشان زبان را وارد میکنند و اصرار دارند که هنرهای تجسمی به پایان رسیده و تنها باید خوانده شود بنابراین این اتفاق همان قدر که میتواند اتفاق فرخنده ای باشد، به همان اندازه میتواند اتفاق فرخنده ای نیز نباشد.
هادی آذری تصریح کرد: مشکل عکاسی ما در سالهای اخیر این بوده که به جای اینکه به روح زمانی و همچنین معضلات و مشکلات خودش پاسخ دهد، درگیر مفاهیم و ایده ها شده است. در حال حاضر باید ببینیم که صرف اینکه 40 عکاس برای این دوره انتخاب شده است اتفاق خوبی است یا خیر و آیا پس از آن میتواند واکنش منفی برای مسوولان 10 روز با عکاسان به دنبال داشته باشد.
در پایان مراسم نیز لوح یادبودی به دکتر هادی آذری اهدا شد.
گفتنی است؛ انجمن عکاسان ایران هشتمین دوره 10 روز با عکاسان را از هشتم تا 18 آذرماه جاری در خانه هنرمندان ایران برگزار می کند و در این دوره 40 پروژه به نمایش گذاشته شده است.
تاریخ خبر: 1398/09/11